Новини

Опалювальний сезон у Чернігові стартує з 18 жовтня

Відзавтра, 18 жовтня, в Чернігові стартує опалювальний сезон. Про це повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако на щотижневій нараді в муніципалітеті.

-Саме в середу, 18 жовтня, три дні поспіль середньодобова температура буде нижчою за +8°. Тому, з цього дня розпочнемо подачу теплоносія в оселі чернігівців, – зазначив Олександр Ломако.

Об’єкти соціальної інфраструктури в Чернігові вже почали підключати до тепла ще минулого тижня. Першими були пологовий, деякі лікарні, госпіталь, геріатричний пансіонат, а з 16 жовтня додалися дитсадки.

За словами Олександра Ломако, теплогенеруючі підприємства технічно на 100% готові до осінньо-зимового періоду. Всі гідравлічні випробування проведені, котельні та теплопункти підготовлені, як і все обладнання на цих теплогенеруючих підприємствах.

Втім, є одне проблемне питання. АТ «Чернігівгаз» вже декілька днів не підписує договір на відбір блакитного палива з газо-розподільних мереж.

Аргументує це такими «вагомими» причинами:

1. Через борг «Технови»  (екс-орендарки ТЕЦ) у розмірі 100 млн грн перед «Чернігівгаз», який залишився зобов’язанням саме «Технови». Питання вирішується в судовому режимі.

2. «Чернігівгаз» не укладає договір розподілу природного газу з КП «Теплокомуненерго», аргументуючи тим, що досі не розірвано аналогічну угоду між ними та ТОВ «Технова».

Олександр Ломако публічно звернувся до керівництва «Чернігівгаз», негайно врегулювати це питання протягом 24 годин і укласти договір з КП, аби ТЕЦ могла вчасно ввійти в опалювальний сезон. Десятки тисяч чернігівців не повинні стати заручниками ваших безглуздих бюрократичних процедур.

-️Якщо цей саботаж продовжуватиметься, звертатимусь до СБУ з проханням вжити заходів, адже це пряма загроза безпеці містян. Враховуючи дію Закону «Про правовий режим воєнного стану» пропоную розглянути це питання на Раді оборони області, – підкреслив Олександр Ломако.

За інформацією Управління освіти міської ради, із 39 працюючих садочків у Чернігові ОТКЕ підключило опалення у 22. До 17 дошкільних закладів, які обслуговує ТЕЦ, теплоносій ще не подали через проблему з Чернігівгазом.

Щодо шкіл, їх підключатимуть до тепла вже після осінніх канікул, які розпочинаються у чернігівських школярів з наступного тижня.