Новини

Новий рік вже крокує планетою: островитяни зустріли 2020

Першими Новий рік зустрічають мешканці острова Кірітіматі, що входить до складу островів Різдва (Республіка Кірібаті), а також жителі міста Нукуалофа (столиця Королівства Тонга). Обидва місця розташовані в Океанії. Тут Новий рік настає 31 грудня о 12:00 за київським часом.

За 15 хвилин до святкування Нового року підключається острів Чатем (Нова Зеландія). Цей острів віддалений від основних островів Нової Зеландії, знаходиться в спеціальному часовому поясі.

Через годину після Кірібаті (+1.00) Новий рік зустрічають мешканці Нової Зеландії і полярники з Південного полюса в Антарктиді.

+2.00 – Новий рік приходить до жителів крайньої східної Росії (Анадир, Камчатка), островів Фіджі і деяких інших тихоокеанських островів (Науру, Тувалу).

В 14:30 за Києвом (+2.30) Новий рік наступає на острові Норфолк (Австралія), а в 15:00 – на частині східної Австралії (Сідней, Мельбурн, Канберра) і деяких тихоокеанських островах Вануату, Мікронезія, Соломонові острови та ін)

Сіднеї до Нового року готуються дуже серйозно. Біля оперного театру в Сіднеї запускається феєричний новорічний феєрверк, який триває не менше півгодини.

+3.30 – Південна Австралія (Аделаїда).

+4.00 – Штат Квінсленд в Австралії (Брісбен), частина Росії (Владивосток) та деякі острови (Папуа-Нова Гвінея, Маріанські острови).

+4.30 – Північні території Австралії (Дарвін).

В 17:00 за київським часом (+5.00) Новий рік зустрічають в Японії і обох Кореях (Північна і Південна).

Через годину після Японії Новий рік приходить на території Австралії і на частину Південно-Східної Азії.

В 19:00 за Києвом Новий рік зустрічають в Індонезії і на решті частини Південно-Східній Азії. В 19:30 свято приходить на М’янму, в 20:00 – в Бангладеш, Шрі-Ланку і частина Росії (Новосибірськ, Омськ). О 20:15 Новий рік будуть відзначати в Непалі, а ще через 15 хвилин свято добереться до Індії.

31 грудня о 21:00 за київським часом (+9.00) святкування Нового року переноситься в Пакистан, Узбекистан, Туркменістан, Киргизстан і частина Росії (Єкатеринбург, Уфа). В 21:30 до святкування долучаться в Афганістані. А в 22:00 Новий рік зустрічатимуть у Вірменії, Азербайджані, частини Росії (Самара) і Грузії.

Через 12 годин після святкувань Нового року в Кірібаті, свято приходить до Східної Європи (Румунія, Греція, Україна). В цей же час Новий рік зустрічають в Туреччині, Ізраїлі, Фінляндії.

01:00 (за Києвом) 1 січня Новий рік наступає в країнах Західної та Центральної Європи, а також на частині Африки.

На острів Ньюфаундленд (Канада) Новий рік наступає в 05:30 за Києвом. В 6 ранку святкувати починають Східна Канада, багато островів Карибського басейну, а також частину Південної Америки. О 07:00 Новий рік наступає в Східній частині Канади (Оттава) і США (Вашингтон, Нью-Йорк).

Жителі держави Самоа зустрічають Новий рік самими останніми. Тут свято настає в 13:00 1 січня за київським часом.