Новини

Незаконно продавали підакцизні товари: в Чернігові викрили групу осіб

Оперативники управління карного розшуку та відділу кримінального аналізу Головного управління Нацполіції в області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури провели низку санкціонованих обшуків у зловмисників. Вартість вилучених підакцизних товарів склала понад 500 тисяч гривень.

Слідчі дії відбулися у рамках досудового розслідування провадження, відкритого за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає відповідальність, серед іншого, за операції з підробленими марками акцизного податку.

Поліцейські встановили, що двоє мешканців Чернігова систематично займалися незаконним придбанням, зберіганням та збутом підакцизних товарів, а саме електронних сигарет та тютюну для кальяну. На упаковки клеїли фальшиві марки акцизного податку, та реалізовували товар.

В ході санкціонованих обшуків у помешканні одного з фігурантів, а також у гаражі та автівках поліцейські виявили та вилучили підакцизний товар на суму понад 500 тисяч гривень.
Наразі слідчі поліції готують фігурантам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За виготовлення, придбання, зберігання або інші незаконні операції з підробленими марками акцизного податку українське законодавство передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна.
Триває досудове розслідування.

За інформацією Поліції Чернігівської області.