Новини

На Чернігівщині нетверезий школяр на мотоциклі намагався втекти від поліції

Сьогодні близько опівночі поблизу Чернігова екіпаж патрульної поліції помітив мотоцикл з коляскою, який рухався з вимкненим світлом фар. Інспектори подали водієві світловий та звуковий сигнал зупинитися, але він його проігнорував.

Мотоцикл раптово звернув на польову дорогу, але майже одразу зупинився, потрапивши у канаву з водою. Особа, що була за кермом, намагалася сховатися в кукурудзі, але їй це не вдалося.

З’ясувалося, що кермував мотоциклом 17-річний житель села Іванівка Чернігівського району. Патрульні помітили у хлопця зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння.

Оскільки водій неповнолітній, патрульні сповістили про подію його батьків і разом вирушили до медзакладу для проходження огляду. Результат виявився позитивним – 1 проміле алкоголю.

Охоронці порядку склали на громадянина кілька адміністративних матеріалів, а саме: за ч. 2 ст. 126 (Керування особою, яка не має права керування таким транспортним засобом), ч. 1 ст. 122 (Невиконання водіями вимог про зупинку) та ч. 1 ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП.

Долю водія вирішить суд.