Новини

Наводили ракети на 5 областей, зокрема й Чернігівщину: СБУ затримала агентів фсб

СБУ викрила пару агентів російської спецслужби, яка коригували повітряні удари рф по Черкаській, Чернігівській, Донецькій, Полтавській та Київській областях. 

Про це інформує пресслужба СБУ.

Читайте також: Пошкоджені будинки, ФАП, поранено жінку: окупанти обстріляли сім прикордонних сіл Чернігівщини

Поплічниками рф виявилися 27-річний колишній наркоторгівець і рецидивіст із Краматорська та його 34-річна співмешканка. 

У поле зору представника фсб вони потрапили, коли шукали швидкого заробітку у Telegram-каналах. Росіянин запропонував їм грошову винагороду в обмін на співпрацю.

Завданням зловмисників було їздити по регіонах під виглядом нібито сімейної пари та збирати координати для повітряних ударів РФ. 

Крім того, під час повітряних атак ворога  агенти мали відстежувати геолокації ППО. А у разі прильотів – дізнаватися й уточнювати їхні наслідки.

Під час переїздів у різні міста ворожі поплічники орендували квартири з видом на потенційні цілі. 

У вікнах помешкань, які вони винаймали, фігуранти встановлювали телефони з додатковими засобами живлення, які для окупантів у режимі онлайн транслювали все, що відбувалося. 

Після того, як  агенти повернулися до Краматорська, де вони мешкали, СБУ затримала їх. У них вилучили всі мобільні телефони, якими вони користувалися для того, щоб стежити за наслідками повітряних атак рф. 

Наразі агенти фсб перебувають під вартою. Їм повідомили про підозру за  ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.