Новини

На вулиці Чернігова можливо повернуть поліцейські велопатрулі: міськрада підготувала зміни до програми

На засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 29 травня було погоджено програму забезпечення громадської безпеки та правопорядку на території Чернігова на 2023 рік. Вона буде винесена на засідання сесії разом зі змінами до бюджету, що дозволить профінансувати витрати, необхідні для роботи велопатруля у Чернігові. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Читайте також: Україна повернула тіла 79 полеглих захисників

-Тепер до нас звернулася патрульна поліція з проханням виділити кошти. У них є 12 велосипедів, якщо я не помиляюсь, і їм потрібно придбати форму, певні матеріали, віповідно, це і буде передбачено програмою. Внесення змін до бюджету міста, 250 тис. грн на те, щоб протягом літньо-осіннього періоду працював велопатруль. Ми цю програму винесемо в робочу режимі на розгляд сесії, яка відбудеться першого червня, і якщо депутати, обрані громадою міста, підтримають цю програму і зміни до бюджету, то велопатруль запрацює, — сказав в.о. міського голови Олександр Ломако.

Метою Програми є підвищення координуючої ролі органів місцевого самоврядування в розв’язанні проблем боротьби зі злочинністю та її негативними наслідками, усунення передумов для вчинення правопорушень і забезпечення конституційних прав та свобод людини на основі чітко визначених пріоритетів, поступового нарощування у цій справі зусиль правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування і громадськості та піднесення престижу Національної поліції України.