Новини

Подробиці вибуху на виставці в Чернігові: одну дитину в тяжкому стані госпіталізували (Оновлено)

Як вже повідомляв Новий Чернігів, сьогодні близько 13:30  біля художнього обласного музею ім. Галагана, на Валу, стався вибух. Спрацював ручний протитанковий гранатомет. У результаті вибуху постраждало 8 людей: 4 дітей та 4 дорослих.

Читайте також: На виставці боєприпасів у Чернігові пролунав вибух, є травмовані

За інформацією пресслужби міської ради, снаряд влучив у дах одного із приватних будинків, новобудову,  в цьому мікрорайоні.

Трьох неповнолітніх дітей та четверо дорослих на місці події оглянули медики, надали всю необхідну допомогу. Далі за їх станом здоров’я стежитимуть амбулаторно. Ще одна дитина, віком 2-х років, в тяжкому стані госпіталізована до лікарні.

У муніципалітеті повідомляють, що жодних офіційних дозволів на проведення цього заходу Чернігівська міська рада не надавала. А також не отримувала повідомлень про його проведення.

Наразі триває обстеження місця подій та з’ясування походження небезпечних експонатів.

Станом на 18 годину відомо, що причиною вибуху став ручний протитанковий гранатомет, який спрацював у руках десятирічного хлопчика, який вирішив натиснути на курок.

Дитину оглушило, він з мамою та 12-річним братом опинився в травмпункті. 2-річний хлопчик перебуває в реанімації. Ще одній дитині надалі допомогу на місці події. Травмувалися також четверо дорослих.

Речниця поліції Чернігівської області Наталія Слабеняк повідомила, що справу розслідуватиме ДБР.