Новини

На річках, озерах, ставках Чернігівщини заборонили пересуватися на плавзасобах

На період дії воєнного стану заборонено навігацію на водних об’єктах Чернігівської області. Обмеження почало діяти з 5 липня 2022 року на всіх водних об’єктах області. Про це йдеться у відповідному розпорядженні Чернігівської ОВА від 07.07.2022 №264.

Читайте також: На Чернігівщині відкрили ще один проїзд біля зруйнованого мосту

Заборона діє для іноземних суден, водних мотоциклів, засобів для розваг на воді, малих суден, моторних суден, спортивних суден, суден самохідних чи несамохідних плавучих транспортних засобів, розвідки і видобування корисних копалин, буксирування, штовхання або ведення складу інших суден чи плавучих об’єктів, шляхових, гідротехнічних, навігаційно-гідрографічних робіт, відпочинку (прогулянок, туризму, любительського рибальства), для наукових, науково-дослідних, навчальних і культурних цілей та іншої діяльності на воді у період дії воєнного стану.

Винятком є судна, що входять до складу ЗСУ та інших утворених, відповідно до законів України, військових формувань, які використовуються для здійснення державного нагляду у сферах морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства, охорони навколишнього природного середовища і водних біоресурсів, суден суб’єктів рибогосподарської діяльності й аквакультури, спеціалізованих служб, що використовуються для перевезення вантажів, пасажирів, багажу і пошти.