Новини

На півночі України створюють мобільні вогневі групи ППО

На півночі України створюють мобільні вогневі групи протиповітряної оборони (ППО), які захищатимуть небо над населеними пунктами, зокрема на підступах до Києва.

Про це повідомляють в Командуванні Об’єднаних Сил Збройних сил України.

Читайте також: 20 січня – День пам’яті Захисників Донецького аеропорту

З відповідною ініціативою виступив командувач Об’єднаних Сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Наразі створено 19 мобільних груп ППО. Вони діють на базі позашляховиків Ford F250 та Ford F350, адаптованих до бойових умов.

Вони захищатимуть небо як на підступах до Києва, так і повітряний простір над населеними пунктами півночі та північного заходу України, – наголошується в повідомленні.

За словами Сергія Наєва, мобільні вогневі групи вже діють на Волині та Сумщині, захищаючи підступи до об’єктів критичної інфраструктури та стратегічні об’єкти.

Сьогодні досвідченим екіпажам передана чергова партія позашляховиків, які мають можливість швидко переміщуватись й вражати повітряні цілі – у тому числі безпілотні літальні апарати типу «Mohajer-6» та «Shahed 136».

Як наголосив Наєв, групи виконуватимуть завдання на найбільш небезпечних ділянках північного напрямку оборони України, звідки відбувається підліт ворожих дронів, авіації та крилатих ракет.

Робота полягає в тому, що мобільний вогневий підрозділ висувається на визначене місце, відпрацьовує заданий азимут підльоту повітряної цілі й так само швидко повертається до місця дислокації, – пояснив Наєв.

Слід зауважити, що 19 позашляховиків для подальшого створення мобільних вогневих груп, за сприяння командувача передано Збройним Силам України благодійниками в межах програми «ГЕРОЙCAR».