Новини

На Чернігівщині закінчилась нерестова заборона

30 червня закінчився термін дії заборони на вилов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Чернігівщини, яка була встановлена на період нересту риб та відтворення інших водних біоресурсів.

Про це інформує Чернігівський рибоохоронний патруль.

Віднині на водоймах загального користування дозволено рибалити з берега або з човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом.

Підводне полювання на риб дозволяється гарпунними рушницями без застосування аквалангів та інших автономних дихальних приладів при наявності посвідчення підводного мисливця.

Дозволяється одній особі вилов за одну добу перебування на водоймі загального значення таких видів у таких кількостях: риби – 3 кг, раків – 30 екз., мотиля – 100 грамів.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, на водоймах області заборонено вилови риби занесеної до Червоної книги України: стерлядь прісноводна, мінога українська, ялець звичайний, рибець малий, марена дніпровська, карась золотий, минь річковий, йорж носар, бистрянка російська, підуст звичайний, в’язь звичайний тощо.