Новини

На Чернігівщині за добу розшукали двох зниклих дітей

15-річну дівчину та 8-річного хлопчика поліцейські розшукали та повернули батькам. Правоохоронці провели профілактичні бесіди не лише з дітьми, а й з дорослими.

Про це повідомляє поліція Чернігівського району.

Читайте також: Чернігів майже досяг епідемічного порогу з захворюваності на ГРВІ

Ввечері 21 січня до поліції звернувся житель одного з сіл Чернігівського району, який заявив про зникнення своєї 15-річної доньки. Правоохоронці негайно розпочали пошуки дівчини. Поліцейські розшукали неповнолітню та повернули її батькам.

Інше повідомлення надійшло вдень 22 січня. Жінка повідомила, що вона разом зі своїм 8-річним сином приїхали до лікарні в Чернігів. По дорозі до лікувального закладу дитина загубилася. За півгодини поліцейські знайшли хлопця та повернули його матері.

Поліцейські закликають батьків формувати довірливі стосунки з дітьми, навчати їх способів реагування у кризових ситуаціях, підтримувати постійний зв’язок, цікавитися їх колом спілкування та дбати про безпечне та корисне дозвілля.

У кожному з випадків залишення дитиною домівки поліцейські працюють з родиною. Якщо в родині виникають конфліктні ситуації з дітьми, правоохоронці шукають шляхи вирішення непорозумінь, за необхідності – залучають соціальні служби.