Новини

На Чернігівщині викрили ще одного «любителя» дитячої порнографії

У Ніжині викрили 55-річного місцевого жителя, який протягом 2021 року вивантажував з мережі Інтернет і зберігав у своєму комп’ютері порнографічну продукцію, в тому числі за участі дітей.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.
Під час проведення обшуку за місцем проживання користувача IP-адреси та портів, з використанням яких вивантажувався вказаний контент, виявлено й вилучено системний блок, на якому зберігався значний обсяг фото- та відеоматеріалів, що містять ознаки дитячої порнографії.

На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та призначення відповідних експертиз.

Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області, оперативний супровід здійснює відділ протидії кіберзлочинам в Чернігівській області ДКП НПУ за ч. 1 ст. 301-1 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді арешту на строк від 3 до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.