Новини

На Чернігівщині відновили один зі зруйнованих мостів

На Чернігівщині відкрили рух мостом через річку Снов. Він забезпечує пряме сполучення обласного центру з північними громадами – Новгород-Сіверським, Сосницею та Меною.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області.

Читайте також: Негода залишила без електрики 13 населених пунктів Чернігівщини

Споруджений міст – третій та найбільший з тих, що Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України (Агентство відновлення) отримало від французької гуманітарної місії (CDCS). Збірна металева конструкція виготовлялась за індивідуальними параметрами у Франції. Там же на неї одразу нанесли шар дорожнього покриття.

Підготовчі роботи з монтажу мосту розпочались взимку. Проте вплинула на терміни природа – довелось чекати допоки спаде рівень води у річці. Для спорудження нового мосту також демонтували залишки зруйнованого бойовими діями, встановлювали опори та фундаменти.

Окрім цього, будівельники відремонтували під’їздні шляхи до мосту, встановили всі засоби для безпеки дорожнього руху, встановили металеве барʼєрне огородження, знаки, нанесли розмітку.

Новий міст дозволить забезпечити стабільний рух вантажівок до Чернігова, адже тепер відсутня необхідність їхати в об’їзд 100 км замість 25 км та користуватись тимчасовою переправою.

Всі три мости, які Агентство отримало від CDCS, виготовила компанія Matière за індивідуальними параметрами. Їх конструкції спроєктовані на основі параментів зруйнованих переправ – 68, 34 і 23 метри завдовжки. Спорудження двох мостів вдалось виконати у лютому цього року на дорозі Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів.

Довідково: за час активних бойових дій у Чернігівській області у лютому-березні 2022 було зруйновано 27 мостових споруд. У тому ж році вдалось встановити більше 20 тимчасових переправ, щоб відновити транспортне сполучення в області. Наразі ж на Чернігівщині відновлено 5 мостів та встановлено 3 металеві модульні мости від французької гуманітарної місії. Також заплановано завершити роботи на 4 об’єктах у цьому році, ще на трьох – у 2024.