Новини

На Чернігівщині судитимуть військового рф, за викрадення людини та її майна

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Новгород-Сіверської окружної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення 33-річним військовослужбовцем окупаційної армії рф ряду злочинів, що порушують закони та звичаї війни. Матеріали провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: На Чернігівщині затримали російського агента, який готував ракетний удар по об’єктах Укрзалізниці

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що під час тимчасової окупації частини Чернігівщини російськими військами підозрюваний незаконно позбавив волі цивільного мешканця села Грем’яч Новгород-Сіверського району, 1965 року народження, заволодівши також двома автівками потерпілого.

За даними слідства, злочин стався у першій третині березня 2022 року. Того дня підозрюваний, 33-річний танкіст з Оренбурга, з групою інших військових рф увірвався до господарства потерпілого. Нападники мали на меті здобути інформацію про місцеперебування бійців Сил оборони України та про співпрацю з ними господаря і його дружини.

Не отримавши бажаних відомостей, підозрюваний вчинив психологічний тиск та погрожував цивільному подружжю автоматичною зброєю. Після цього окупанти незаконно обшукали господарство потерпілих і заволоділи двома автівками, «Mitsubishi Pajero» та «Ford Transit».

В один з викрадених транспортних засобів зловмисники заштовхали господаря та у складі колони військової бронетехніки вивезли у бік кордону з росією. Відтоді місцеперебування зниклого невідоме.

Наразі слідчі Новгород-Сіверського райвідділу поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення 33-річним окупантом законів та звичаїв війни, вчиненими у складі групи осіб за попередньою змовою (ч. 2 статті 28, ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України).

Зловмиснику загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом передано прокуророві Новгород-Сіверської окружної прокуратури для скерування до суду.