Новини

На Чернігівщині судитимуть рашиста, який знущався над сім’єю з дітьми в с.Вікторівка

Служба безпеки встановила особу чергового російського окупанта, причетного до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Воєнним злочинцем виявився 33-річний військовослужбовець 55-ї окремої мотострілецької бригади зс рф Орлан Доржу. Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ в Чернігівській області.

Читайте також: Україна повернула тіла 64 полеглих Захисників

За матеріалами слідства, у березні 2022 року він вдерся до одного з домоволодінь с. Вікторівка Чернігівського району.

Погрожуючи підривом гранати, окупант вигнав зі схованки на вулицю господарів оселі та двох неповнолітніх дітей і здійснив їх обшук.

У подальшому загарбник, погрожуючи автоматом, наказав потерпілим спуститись до погребу де зачинив їх та утримував протягом тривалого часу, не зважаючи на низьку температуру повітря, позбавивши можливості отримати теплі речі, воду та продукти харчування.

Завдяки зібраній доказовій базі, в тому числі, показам свідків та потерпілих, слідчі СБУ ідентифікували особу воєнного злочинця. Російському окупанту заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Наразі матеріали кримінального провадження скеровані до суду.

Досудове розслідування злочину військового рф здійснюють співробітники Управління СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.