Новини

На Чернігівщині провели в останню путь трьох захисників.

Старший лейтенант Клименко Юрій Володимирович народився 26 липня 1966 року у селі Сновське.

У 1981 році закінчив Сновську 8-річну школу, а після неї – Щорську середню школу №1. Після школи пішов навчатися в хіміко-технологічний інститут Дніпропетровська. Проходив строкову військову службу, проживав і працював у місті Красноперекопськ АР Крим, але після його окупації повернувся у рідне село.

У перший же день повномасштабного ворожого вторгнення чоловік добровільно долучився до оборонців Батьківщини, потрапивши до складу військової частини А7333. Разом із побратимами віддано виконував свій військовий і громадянський обовʼязок. 28 лютого 2023 року в ході виконання бойового завдання на Донеччині Клименко Юрій отримав поранення.

Лікарі боролися за його життя, але врятувати воїна не вдалося.

Солдат Кулик Тарас Анатолійович народився 20 грудня 1996 року у селі Володькова Дівиця на Ніжинщині. У 2013 році закінчив ЗОШ І- ІІІ ступенів, потім навчався в Київському вищому професійному училищі залізничного транспорту. З 2017-го по 2018-й роки проходив строкову військову службу, після чого працював у КП «Метрополітен» електромонтером. У грудні 2022 року Тарас долучився до Захисників України, потрапивши на службу до військової частини А4123.

13 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині підрозділ Тараса потрапив під ворожий обстріл, внаслідок чого наш земляк отримав поранення, які виявилися несумісними з життям.

Солдат Кузьменко Сергій Миколайович народився 2 травня 1983 року в смт Сосниця. Тут закінчив місцеву ЗОШ I-II ступенів, а після 9 класу вступив до Сосницького СПТУ №31, де навчався за напрямом “тракторист – машиніст широкого профілю; водій категорії “В”,”С””. У період з 2002-го по 2003-й роки проходив сторокову військову службу, а у 2014-му році вперше долучився до оборонців Батьківщини, а після початку повномасштабної війни, у липні, вкотре взяв до рук зброю та став на захист територіальної цілісності та недоторканості рідної держави. Службу ніс у складі військової частини А4574.

7 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Кузьменко Сергій загинув.

Провели військових в останню путь в їх рідних населених пунктах.

За інформацією Чернігівського обласного ТЦК та СП.