Новини

На Чернігівщині провели в останню путь п’ятьох воїнів-захисників

Сьогодні на Чернігівщині провели в останню путь п’ятьох земляків – Вадима Макуху, Ігора Гуз, Андрія Близнюка, Романа Хніпеля та Валентина Левченко. Всі вони ціною власного життя захищали Батьківщину від загарбника. Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Вадим Макуха народився 31 липня 1976 року у місті Прилуки. З перших днів повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк займався волонтерством, а згодом, не вагаючись, подався добровольцем до лав Збройних Сил України, потрапивши добровольцем до складу 54-ї окремої механізованої бригади на посаду водія, а пізніше – кулеметника.

Читайте також: Пошкоджено адмінбудівлю: окупанти з артилерії обстріляли громаду на Чернігівщині

Нажаль, під час виконання бойового завдання на Сході Вадим Макуха отримав поранення, яке виявилось несумісним з життям, тож 27-го липня серце нашого Героя-земляка зупинилось назавжди. Вдома на нього чекали дружина та дві донечки…

Ігор Гуз народився 28 червня 1987 в смт Куликівка.

Після ворожого наступу 24-го лютого Ігор одним із перших прийшов до місцевого територіального центру комплектування, аби зі зброєю в руках захищати свій рідний край. Трохи згодом він приєднався до складу 58-ї окремої мотопіхотної бригади, разом з якою обороняв Бахмут, де 20 липня загинув від уламкового поранення під час ворожого ракетного обстрілу. Вдома у нього залишились маленький синочок, дружина і батьки.

Андрій Близнюк народився 10 жовтня 1979 р у Ніжині. Чотири останні роки Андрій з дружиною та сином Нікітою проживали в Ірпіні. Після 24-го лютого родину він вивіз на Західну Україну, а сам вирішив долучитися до оборонців Батьківщини. 22 липня під час виконання бойового завдання Близнюк Андрій потрапив під ворожий ракетний обстріл в місті Апостолово на Дніпропетровщин – отримані травми виявилися несумісними з життям. Крім дружини, сина і сестри в Андрія залишились мама та 82-річна бабуся.

Роман Хніпель народився 20 серпня 1993 року у Ніжині. Роман пішов служити до армії в Нацгвардію м. Запоріжжя, де і залишився за контрактом. Був направлений під Маріуполь, а після 24-го лютого потрапив на Азовсталь у складі 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону.

Нажаль, під час боїв на Азовсталі в середині квітня Хніпель Роман загинув. Вдома на нього чекали батьки і молодший брат.

Валентин Левченко народився 10 листопада 2003 року в селі Козилівка на Корюківщині.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення парубок добровільно прийшов до місцевого територіального центру комплектування. Так він потрапив до складу військової частини А4081.

19 липня під час виконання бойового завдання поблизу насленого пункту Дементіївка на Харківщині Левченко Валентин потрапив під ворожий обстріл. Нажаль, врятувати Захисника не вдалося. Вдома у нього залишились батьки та старша сестра Анастасія.

Сьогодні наші земляки нарешті повернулися на Малу Батьківщину – тут рідні та близькі, друзі та побратими востаннє попрощалися з Вадимом, Ігорем, Андрієм, Романом та Валентином, вшанувавши їх світлу пам’ять та поховавши на рідній землі.