Новини

На Чернігівщині провели в останню путь чотирьох Захисників

На Чернігівщині 18 серпня попрощалися з чотирма воїнами-земляками, які загинули, виконуючи бойові завдання на Луганщині, Херсонщині та Запоріжжі. Про це повідомили в Чернігівському ТЦК та СП.

У Чернігові в Катерининському кафедральному соборі попрощалися з капітаном Даніїлом Паніним. Даніїл народився 19 березня 1997 року в Чернігові. У дитинстві професійно займався бальними танцями, мріяв стати тренером. У 2014-му закінчив місцеву школу №35.

У 2015 році вперше уклав контракт та проходив військову службу на посаді снайпера-розвідника, кілька разів брав участь в АТО на сході України. Потім вступив до Військової академії, яка в Одесі. Її закінчив у 2020 році.

Після початку повномасштабної війни служив у складі одного з підрозділів військової частини А7304, був на посаді командира стрілецької роти.

Загинув 10 серпня під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Поховали воїна на кладовищі у Ялівщині. Вдома у нього залишились мама і син.

Солдат Євгеній Єсипенко народився 28 грудня 1998 року в селі Комарівка Борзнянської громади. Навчався у Комарівській школі. Після закінчення школи у 2016 році вступив до Київського будівельного училища.

Працював у Києві на будівництві та кухарем у ресторані.

З перших днів повномасштабної війни пішов служити. Був у складі одного з підрозділів військової частини А0504. Брав участь у боях за Бучу, Ірпінь, Бахмут та острів Зміїний.

Був тяжко поранений, проходив лікування і реабілітацію за кордоном, після чого знову повернувся на бойові позиції.

Загинув 7 серпня під час виконання чергового бойового завдання на Херсонщині.

Попрощалися з воїном та поховали його у рідному селі. У Євгенія залишились цивільна дружина і донька.

Солдат Станіслав Бридковський народився 9 листопада 1982 року в Бахмачі. Після закінчення Бахмацької школи № 4 здобув професію провідника в Білопільському професійному училищі.

10 років пропрацював рятувальником у підрозділі ДСНС у Києві.

У квітні 2022 року пішов служити в ЗСУ. Був кулеметником механізованого батальйону одного з підрозділів військової частини А7014.

Загинув 23 липня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Попрощалися та поховали у рідному місті.

Солдат Олександр Чешня народився 17 січня 2002 року у селі Виблі, що на Куликівщині. У 2017 році закінчив дев’ять класів місцевої школи, а 10-11 клас закінчив у Горбівській школі. Професію електрозварювальника опанував у Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту.

Проходив строкову військову службу. Після демобілізації повернувся до цивільного життя, але у перший день повномасштабної війни, знову повернувся до служби. Був у складі одного з підрозділів військової частини А4722.

Загинув 13 серпня у Запоріжжі під час виконання бойового завдання. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі у рідному селі.