Новини

На Чернігівщині попрощалися з трьома воїнами, які загинули на Донеччині

Сьогодні Чернігівщина провела в останню путь трьох воїнів, які загинули у бою за свободу та Незалежність України. Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Читайте також: Захищали Україну: на Чернігівщині попрощалися з трьома воїнами, які загинули на Донеччині

У Сновську 16 січня попрощалися з капітаном Анатолієм Ткаченком. Вдома на Анатолія чекали дружина, дочка та онука.

Народився він 17 лютого 1964 року в селі Хотуничі на Сновщині. Тут у 1981 році закінчив середню школу, а з 1982 по 1984 роки проходив строкову військову службу. У різні роки працював в Локомотивному депо “Щорс”, Чернігівській митниці на посаді старшого інспектора та охоронному агентстві на посаді інспектора охорони.

На захист України Анатолій став ще у 2014-му році, службу проходив у військовій частині В0941 на посаді заступника командира механізованої роти по роботі з особовим складом. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.

З початком повномасштабної війни наш земляк не зміг лишитися осторонь, тож вже 26-го лютого 2022 року добровільно долучився до оборонців України, потрапивши до складу військової частини А7332 на посаду командира мінометної батареї. Певний час боронив Чернігівщину, а після її звільнення продовжив виконання бойових завдань вже на східних кордонах Батьківщини.

На жаль, 9 січня 2023 року під час бойових дій поблизу села Парасковіївка на Донеччині Анатолій Ткаченко потрапив під ворожий обстріл. Отримані в той день поранення виявились несумісними з життям.

Поховали воїна-героя на місцевому кладовищі у Сновську.

У селі Ядути на Борзнянщині сьогодні провели в останню путь матроса Сергія Яренка. Він народився 27 жовтня 1988 року. У селі закінчив загальноосвітню школу І-ІІІ ступнів, далі вступив до Київського професійно-технічного училища № 10, де навчався за спеціальністю “технолог молочної промисловості”. Після закінчення навчального закладу пішов працювати на молочний завод «Галактон» у Києві, трохи згодом розпочав проходження військової служби.

Перед початком повномасштабної війни Сергій працював на будівництві в Києві, але після ворожого вторгнення у лютому 2022 року вирішив долучитися до лав Захисників України. Службу ніс у військовій частині А4345 та разом з побратимами давав гідну відсі заграбникам, мужньо борючись за Незалежність Батьківщини.

На жаль, 10 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі міста Соледар на Донеччині Сергій Яренко загинув.

Попрощалися з воїном на його Малій Батьківщині, де й поховали.

У селі Волинка на Сосниччині 16 січня прощалися зі старшим сержантом Дмитром Дятловим.

Народився 18 вересня 1973 року. Тут закінчив 8 класів місцевої ЗОШ І-ІІІ ступенів, після чого вступив до Ніжинського училища культури, де опанував спеціальність “керівник оркестру”.

Протягом 1997-1999 років проходив строкову військову службу на посаді командира відділення, під час якої отримав звання старшого сержанта. З початком повномасштабного ворожого вторгнення Дмитро долучився до оборонців України. Службу проходив у військовій частині А4122 на посаді навідника спеціального відділення кулеметного взводу, разом з побратимами віддано виконуючи свій військовий і громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та Незалежності України.

На жаль 18 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Берестове на Донеччині Дмитро Дятлов загинув.

Попрощалися з земляком у його рідному селі, поховавши його на місцевому кладовищі.