Новини

На Чернігівщині попрощалися з двома Захисниками, які загинули на фронті

У Ніжині сьогодні, 25 вересня, провели в останню путь двох воїнів-земляків, які загинули під час виконання бойових завдань на Запоріжжі.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Читайте також: Близько 180 вибухів: обстрілів зазнали чотири прикордонні громади Чернігівщини

Солдат Юрій Ландар народився 17 січня 1989 року в Ніжині. Здобув середню освіту в місцевій загальноосвітній школі №5. Навчався в Чернігівському аграрному університеті, захоплювався футболом. У 2012 році проходив строкову військову службу. З 2015 року був депутатом Ніжинської міської ради. З 2018 року працював в КП “Виробниче Управління комунального господарства», а з 2020 обіймав посаду інженера в “ЗеленБуд” міста Київ.

25 лютого 2022 року прибув до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, після чого долучився до одного з підрозділів військової частини А4699 та вирушив на Схід.

Загинув 17 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Попрощалися та поховали військового в Ніжині.

Старший солдат Олександр Гега народився 17 березня 1992 року в Києві. З 1999 по 2007 роки навчався в Ніжинський загальноосвітній школі № 15. Далі здобував освіту у Ніжинському професійному ліцеї побуту та сервісу за спеціальністю “зварювальник-сантехнік”. Протягом 2010-2011 років проходив строкову військову службу на посаді стрільця. Після армії вирішив здобувати другу вищу освіту в Національному університеті біоресурсів і природокористування України за спеціальністю “монтажник санітарно-технічних систем та устаткування”.

Протягом 2014-2017 років проходив військову службу за контрактом, брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України. Був нагороджений відзнакою “Хрест Розвідника” і отримав звання “старший солдат”.

Після повномасштабного ворожого вторгнення в лютому 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ. Спочатку боронив північний кордон на Сумщині, далі захищав Україну у складі одного з підрозділів військової частини А4674 на посаді “розвідник-снайпер”. З часом почав обіймати посаду командира відділення.

Загинув 18 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запоріжжі.

Попрощалися з воїном та поховали його в Ніжині.