Новини

На Чернігівщині попрощались з двома бійцями

На Козелеччині та Ічнянщині 20 липня в останню путь провели двох бійців: матроса Дмитра Ржаніцина та сержанта Андрія Панчошного.

Дмитро Ржаніцин народився 3 грудня 1988 року в Німеччині у сім’ї військового льотчика. Згодом родина переїхала на малу батьківщину матері — в село Патюти Козелецької громади.

Закінчив тут місцеву школу, потім вступив до Київського транспортного університету на спеціальність “Будівництво мостів та аеродромів”. Після закінчення вишу жив у Києві та працював інженером комп’ютерної техніки у ТОВ” Фармагейт”.

Матрос Дмитро Ржаніцин

В травні 2022 року пішов добровольцем до ТЦК та СП, але через відсутність військового досвіду та звання був мобілізований до лав Збройних сил України тільки в жовтні 2022 року.

Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А0216 на посаді розвідника.

Загинув 15 липня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. У загиблого залишилися батьки, брат, сестра, дружина та чотирирічний син.

Попрощалися з воїном у Вознесенській церкві в Козельці, поховали у селі Патюти.

Андрій Панчошний народився 12 червня 1983 року у селі Гмирянка Прилуцького району.

Після повномасштабного ворожого вторгнення став на захист України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А4722 на посаді командира гранатомета.

Сержант Андрій Панчошний

Загинув 16 липня 2023 року загинув під час боїв на Запорізькому напрямку від осколкових поранень, отриманих внаслідок вибуху ворожої протитанкової міни. Попрощалися з воїном в Ічні, поховали на кладовищі малої батьківщини.

За інформацією Чернігівського обласного ТЦК та СП.