Новини

На Чернігівщині погіршується погода: очікується мокрий сніг та ожеледиця

На Чернігівщині з вечора 20 грудня очікується погіршення погодних умов.  Це суттєво може вплинути на обстановку на автошляхах.

Про це повідомляє Служба автодоріг у Чернігівській області.

Читайте також: На Чернігівщині СБУ виявила заховані ворожі арсенали зброї

За прогнозами синоптиків, з вечора 20 грудня очікується невеликий мокрий сніг при мінусових показниках температури, на ранок 21 грудня коливання з мінусових на плюсові показники температури, уночі та вдень невеликий дощ та мокрий сніг. Такі погодні умови є причиною виникнення ожеледиці, місцями льодової кірки на покритті автодоріг.

У разі суттєвого ускладнення руху водіям рекомендують без нагальної потреби не вирушати в дорогу, відтермінувати поїздку до покращення погодних умов. Також зазначають, що за потреби, можливе введення обмежень руху до часу стабілізації дорожньої обстановки.

Водночас водіям нагадують про необхідність бути уважними та обережними на дорозі взимку. Обирайте безпечну швидкість руху відповідно до погодних умов, уникайте різких маневрів, тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Будьте уважними на мостах і на ділянках з крутим спуском та підйомом. На зимовий період транспортний засіб має бути підготовлений належним чином. На колесах автівок має бути гума з нормальними протекторами. Водіям фур рекомендуємо мати ланцюги протиковзання.

Підрядні організації Служби автомобільних доріг перебуватимуть у режимі цілодобового чергування для проведення протиожеледних заходів на автошляхах області. Втім техніка не може одномоментно усюди провести обробку покриття. Необхідний час, аби усюди доїхати. У першу чергу, заплановані виїзди на дороги міжнародного та національного значення, найбільш важливі транспортні маршрути життєзабезпечення та обороноздатності області.