Новини

Минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували дві пожежі в житловому секторі

Упродовж минулої доби в житловому секторі громадян сталося дві пожежі. На щастя жертв та постраждалих немає, повідомляють у ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Так, 27 вересня о 19 годині до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку в с. Стольне Менської територіальної громади Корюківського району. За викликом на місце події прибуло відділення 10-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Мена у складі 4 чоловік особового складу та однієї одиниці спеціальної техніки. На момент прибуття вогнеборців вогонь вирував усередині та на даху житлового будинку. Рятувальники о 19:50 пожежу локалізували та о 20:50 остаточно ліквідували. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю житлового будинку по всій площі, пошкоджено перекриття, внутрішнє облицювання стін та речі домашнього вжитку. Ймовірною причиною загоряння послужило коротке замикання електромережі.

Сьогодні, о 01:43 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних житлових будинків, що в с. Великий Щимель Сновської територіальної громади Корюківського району. До місця пригоди оперативно прибуло два відділення 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 6 чоловік особового складу та 2 одиниць спеціальної техніки. На час їх прибуття горіння спостерігалось на даху помешкання. Завдяки спільним професійним діям вогнеборців пожежу о 01:57 локалізували, а о 02:20 остаточно ліквідували.  У ході гасіння врятовано поруч розташовані житловий будинок господарів, а також сусідський будинок і сарай. Вогнем знищено стелю на площі 2 кв.м та пошкоджено покрівлю житлового будинку по всій площі. Ймовірна причина виникнення пожежі — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.