Новини

Місцеві бюджети Чернігівщини за 9 місяців поповнилися на понад 5,2 млрд гривень

Від платників Чернігівської області протягом 9 місяців до місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло 5,2 млрд грн податків і зборів. Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області. 

 Найбільшу частку у загальній сумі займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 3,4 млрд гривень.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також за автомобілі преміум – класу) сплачено понад 781 млн грн, єдиного податку на підприємницьку діяльність  – близько 663 млн грн.

Податку на прибуток сплачено 66,6 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – майже 126,5 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 153,7 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 14,4 млн грн, екологічного податку – 17,3 млн грн та інші. 

Найбільшу частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (26,5 % загальної суми). Майже 19 % податків надійшло від представників галузі сільського господарства та 14 % від промисловості. Громадяни сплатили 791 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно.

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено близько 408 млн грн, транспорту – 280 млн грн, галузі лісового господарства – 168 млн грн та будівництва – понад 77 млн грн.