Новини

Кордон за тиждень: 17 людей не пропустили, 22 – оштрафували

За минулий тиждень на Чернігівщині, через державний кордон України у встановленому порядку пропущено 15,6 тис. осіб та 6,5 тис. транспортних засобів.

Про це повідомили у Чернігівському прикордонному загоні.

Тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 в пунктах пропуску проведено у 736 осіб.  Осіб з позитивним результатом експрес-тестування не виявлено.

Пропущено за наявності ПЛР-тестів 2,9 тис. осіб.

Не пропущено через державний кордон 17 осіб.

До адміністративної відповідальності з прикордонних питань притягнуто 22 особи,  яких оштрафовано на 1,9 тис. гривень та у 5 випадках для прийняття правового рішення матеріали направлено до суду.

В пунктах пропуску 42 іноземцям вручено 42 постанови про накладення адміністративного стягнення за порушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксованого в автоматичному режимі на території України.

Температурний скринінг, що проводиться відносно громадян, які в’їжджають до України, проведено у 8,1 тис. осіб. Випадків виявлення осіб з підвищеною температурою або явними ознаками вірусних захворювань не зафіксовано.

Загалом, протягом тижня обстановка на державному кордоні України в межах Чернігівщини залишалася стабільною та контрольованою. Державний кордон охороняється посилено, в пунктах пропуску через державний кордон здійснюється посилений прикордонний контроль.