Новини

Консерваційні роботи даху Чернігівського драмтеатру завершені

Рік тому, 19 серпня 2023 року, російська ракета Іскандер влучила Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка. Були зруйновані дах і частина основної будівлі. Закладу довелося зупинити роботу.

Впродовж листопаду-травня 2023-2024 року в театрі були проведені консерваційні роботи даху, демонтажні роботи, підсилення конструкцій та цегляних стін, зведена покрівля та встановлено утеплення перекриття на загальну вартість близько 300 000 євро.

Фінансову підтримку для проведення робіт надала французька агенція з міжнародного технічного співробітництва Expertise France в межах програми mAIDan Україна, що фінансується Міністерством Європи та закордонних справ Франції French Ministry for Europe and Foreign Affairs.

«Після удару російської ракети по чернігівському театру, Франція та Expertise France мобілізували зусилля і взяли участь у відновленні театру. Я дуже радий, що нарешті роботи завершено і театр знову запрацює. Культура сьогодні має значення. Це також і боротьба, яку веде Україна, боротьба за українську ідентичність, бо саме її Росія хоче знищити. Франція, Посольство Франції в Україні й Expertise France з гордістю підтримують Україну», – зазначив Посол Франції в Україні Гаель Весьєр.

«Відновлення роботи нашого театру – це непересічна подія для всіх жителів Чернігівщини, яка дозволяє нам знову жити повноцінним культурним життям. Дякуємо за таку можливість нашим закордонним партнерам», – висловив вдячність директор театру Сергій Мойсієнко.

Вже з 20 серпня в театрі заплановані прем’єрні вистави.

За інформацією Expertise France in Ukraine.