Новини

Коли у мікрорайоні Бобровиця відновлять електропостачання – пояснили в Обленерго

Починаючи із 24 лютого – першого дня активних бойових дій на території нашої області, мешканці околиці Чернігова, яку називають Бобровицею, відчули усі «принади» «руського миру». Постійні обстріли, палаючі будинки, відсутність елементарних побутових вигод – газу, води та електропостачання… На жаль, з останнім проблеми тривають і досі.

“Ситуація на Бобровиці залишається досить складною”, – констатує Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький.  За його інформацією, підключення споживачів цього мікрорайону потребує великих коштів, бо пошкодження мереж тут доволі значні – масово зруйновані лінії 10 кВ та 0,4 кВ (знищені дроти, велика частина опор, лічильники, відгалуження від будинків). Щоправда, вихід із ситуації вже знайшли, зазначають в Обленерго. Зараз пропрацьовують питання фінансування будівництва нових мереж у цьому мікрорайоні на кошти державної субвенції, яка надійшла в область. Це 250 мільйонів гривень, частина з яких передбачена і на фінансування робіт АТ «Чернігівобленерго». Вже розробили проєктну документацію, завершується розробка кошторисної документації, у найближчому майбутньому будуть визначені підрядники, які виконуватимуть ці роботи. Тож, світло на Бобровиці з’явиться не раніше ніж за місяць.

У той же час оперативно-відновлювальні бригади товариства продовжують щодня виїжджати на Бобровицю і проводити там ремонтні роботи.

Власними силами, без допомоги держави, намагаються відновити лінії 0,4 кВ. Лінії 10 кВ пошкоджені більше, тож відновити їх без сторонньої допомоги не можуть.