Новини

Кавомашини – сучасне рішення для дому та офісу

Застосування кавоварки спрощує приготування улюбленого напою. Всього одна кнопка та кава готова, адже немає необхідності готувати турку, запалювати газ і переживати, щоб встигнути вимкнути напій. Практичні та незамінні пристрої використовуються в домашніх умовах, офісах, а також у точках продажу кави.

Кавомашини відрізняються за габаритами, принципом роботи, функціоналом та технічними характеристиками. При виборі необхідно врахувати ряд критеріїв та параметрів, щоб кавомашина була куплена правильно та відповідала особистим уподобанням. Для домашніх потреб підійдуть найпростіші та бюджетні моделі, але в кафе, бари та ресторани необхідно придбати лише професійні моделі високої якості.

Функції капучіно

Крім стандартного приготування кави багато кавомашин доповнюються функцією приготування капучіно та інших напоїв. Найчастіше в них додається молоко у вигляді пінки, і цей функціонал дозволить сформувати потрібний інгредієнт. Так званий капучінатор буває двох видів:

  1. Автоматичний. Зі вбудованої ємності за допомогою трубки подається необхідна кількість молока, яке під впливом пари стає пінкою. Втручання людини у цей процес виключено;
  2. Ручний. Із застосуванням вентиля пар подається в заздалегідь підготовлений кухоль з молоком, де створюється необхідна пінка. Це збільшує час приготування напою, зате кавомашина без вбудованої автоматичної функції коштує дешевше.

Коли потрібно готувати каву з пінкою, тоді обладнання повинне працювати під високим тиском. Параметр коливається від 8 до 19 бар. Традиційно кавомашини мають 15 бар, але є й рідкісні моделі на 19 та 8 бар.

Додатковий функціонал

Сучасні пристрої можуть мати до 22 різних функцій. Не всі вони необхідні людині, тому варто підібрати їх індивідуально, попередньо проаналізувавши кожну з них. Серед параметрів, що часто використовуються, необхідно виділити наступні компоненти:

  1. Вибір ступеня помелу. Функція створює міцність напою та насиченість смаку. Це важливо, коли потрібно готувати різні за характеристиками напої;
  2. Обсяг порцій. Повний контроль рівня напою, адже хтось любить багато кави, але слабку, а хтось мало та дуже міцну;
  3. Міцність кави. Визначається кількість застосовуваного продукту для заварювання;
  4. Налаштування висоти дозатора. Завдяки цьому при приготуванні напою можна використовувати кухлі різної висоти.

Бажано, щоб пристрій мав функцію автоматичного очищення та доповнювався дисплеєм для аналізу важливих параметрів.