Новини

Капремонт вулиць Стрілецької та Курсанта Єськова у Чернігові почнуть з відновлення мосту через р. Стрижень

Управління житлово-комунального господарства готове оголосити тендер на виконання капітального ремонту вулиць Стрілецької та Курсанта Єськова. Проєкт складається з двох черг. Роботи стартують вже цього року і почнуть їх з відновлення пошкодженого мосту через річку Стрижень.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Читайте також: У Чернігові перекриють рух транспорту на кількох вулицях приватного сектору

Про розроблення та затвердження, згідно законодавства, відповідного проєкту, йшла мова під час загальноміської наради 23 липня. Пізніше, цього дня, на засіданні виконавчого комітету, погоджений, власне, сам робочий проєкт. 

– У зв’язку з тим, що частина землі в структурі Міноборони, проєкт розбито на дві черги. Днями управління ЖКГ оголошує тендер на виконання робіт і після визначення переможця вони стартують. Орієнтовно, у кінці серпня, – повідомляє в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

Проєкт робіт розділено на дві черги у зв’язку з тривалістю погодження земельних питань: частина дороги у власності громади, інша – держави.

Саме тому Чернігівська міська рада свого часу звернулася до одного з центральних органів виконавчої влади, аби забрати землю у власність громади і мати право профінансувати ремонт дороги з міського бюджету. У передачі землі Міноборони відмовило, але запропонувало варіант сервітуту. 

– Нам дали лист-погодження по сервітуту, ми його оформлюємо, – зазначив начальник управління ЖКГ Ярослав Куц. 

Ці процедурні питання вимагають певного часу. Саме тому частину робіт планують виконати вже цього року, а наступного завершити у частині, де земля під дорогою у державній власності.  

Роботи почнуть з мосту через Стрижень, аби зробити пропуск для вантажного транспорту. Це відправна точка I-ої черги ремонту частини вулиці Курсанта Єськова. 

– Треба робити реконструкцію, тому що весь вантажний транспорт, що йде на північ, Новгород-Сіверський, йде через Михалевича і цей міст. На перетині Єськова та Михалевича зробимо коло, тому що дуже навантажене перехрестя. І біля 10-го будинку на Єськова також буде коло і розворотний майданчик для маршрутного транспорту, – розповів Ярослав Куц. – Відповідно до розробленого проєкту, там 8 тисяч квадратних метрів дороги, тротуари, велодоріжки, освітлення, парковки, а біля збудованих будинків робиться благоустрій. 

II-га черга ремонту частини вулиці Стрілецька запланована на наступний рік.