Новини

Із прикордонного села на Чернігівщині поліцейські евакуювали пенсіонерку

Поліцейські евакуювали в безпечне місце літню мешканку села біля кордону з країною-агресором.

Про це повідомляє поліція Чернігівського району.

У нашому колись великому селі з міцним аграрним господарством тепер залишиться четверо мешканців. Решта виїхали у безпечні місця, та ще ось моя подруга, така ж пенсіонерка, теж готується до евакуації, – каже вимушена переселенка з прикордоння Чернігівщини Неля Михайлівна.

Жінка прожила у Гасичівці Городнянської громади 46 років. 33 з них відпрацювала на місцевій пошті. Ще 10 – у магазині, який нещодавно згорів після російського обстрілу. Про необхідність залишити рідну домівку розповідає з болем.

Стріляють «з того боку» практично щодня. Дуже страшно. Спимо вдягненими, щоб встигнути при обстрілі заховатися в погріб. Дочка боїться приїздити з Чернігова. І я сама вже дійшла до нервового зриву, тому сказала сільському старості, що хочу евакуюватися, а він звернувся по допомогу до поліції.

Поліцейські Городнянського відділення Чернігівського райуправління поліції негайно узгодили з місцевою владою всі технічні питання евакуації пенсіонерки та забезпечили вантажний транспорт для вивезення її майна. Після цього вони допомогли швидко завантажити речі та перевезти Нелю Михайлівну і її майно на нове, безпечне місце мешкання.