Новини

Грип в Україні не відступає: за тиждень померло 9 людей

 В Україні за минулий тиждень від ускладнень грипу померло 9 людей. З початку епідсезону зафіксовано 63 летальних випадки. Такі дані оприлюднило МОЗ України.

На ГРВІ за минулий тиждень (02–08.03.2020) захворіло понад 213,5 тисяч українців, із них 64,4 % — діти.

Інтенсивний показник захворюваності склав 577,8 на 100 000 населення, що на 21,2% більше епідемічного порога по Україні.

У країні зафіксовано широке географічне розповсюдження грипу.

У Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Чернігівській, Закарпатській областях та м. Київ зберігається неепідемічний рівень активності грипу та ГРВІ. В усіх інших областях України зареєстровано епідемічну активність різної інтенсивності.

Втім, у МОЗ нагадують, що перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності.

За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР у 24 із 73 зразків матеріалів визначено віруси грипу: 14 – типу А(Н1)pdm09, 7 – А не субтипований, 3 – типу B.

За тиждень отримано повідомлення про дев’ять летальних випадків унаслідок ускладнень грипу, що підтверджено методом ПЛР (із початку епідемічного сезону – 63); жоден померлий не був щеплений проти грипу.

Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано 216 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробила 237 831 особа.