Новини

Грошова допомога для жителів Чернігівщини: хто її може отримати?

Жителі 9 громад Чернігівської області, які втратили своє житло, або члени їх сімей загинули, отримали поранення в ході бойових дій, можуть протягом трьох місяців отримувати грошову допомогу у розмірі 2200 гривень на місяць.

Про повідомляє Агенція міських ініціатив на власному сайті.

На Чернігівщині програма грошової допомоги діє з кінця травня. Волонтери агенції вже прийняли більше 4000 заявок від жителів Чернігова, зокрема, мікрорайонів ЗАЗ, Подусівка, Астра, Бобровиця, Зарічне.

Читайте також: На платформі єДопомога можна оформити грошову допомогу: кому її надають?

Зараз програма виходить за межі міста, й грошову допомогу можуть отримати жителі дев’яти громад. Про це повідомила виконавча директорка ГО “Агенція міських ініціатив” Тетяна Романова.

За її інформацією, Агенція міських ініціатив протягом липня та серпня буде працювати в таких громадах: Киселівська, Олешівська, Новобасанська, Гончарівська, Новобілоуська, Михайло-Коцюбинська, Куликівська, Іванівська, Киїнська.

Жителі Киселівської, Олешівської, Новобасанської громад уже пройшли реєстрацію на Програму грошової допомоги.

6600 гривень можуть отримати родини, чиє житло постраждало в результаті військових дій починаючи з 24 лютого. Пріоритет надають таким категоріям:

  • сім’ї з людьми з інвалідністю або з малорухливими людьми, що потребують стороннього догляду;
  • сім’ї з людьми з тяжкими хронічними захворюваннями або які потребують коштовного медичного лікування;
  • неповні сім’ї з дітьми до 18 років;
  • сім’ї з людьми похилого віку (60+) та одинокі літні люди;
  • вагітні жінки;
  • багатодітні сім’ї;
  • сім’ї з дітьми (до 18 років), у яких головний годувальник втратив роботу/основний прибуток через воєнні дії (з 24/02);
  • інші вразливі категорії.

Також грошову допомогу можуть отримати сім’ї, члени яких отримали поранення, загинули, або зникли безвісти в ході бойових дій.

Не можуть взяти участь у програмі сім’ї, які вже пройшли реєстрацію та отримали грошову допомогу в інших міжнародних гуманітарних організаціях.

Виплачувати допомогу будуть протягом трьох місяців, по 2200 гривень в місяць на одного зареєстрованого члена сім’ї. Виплати відбуваються за кошт чеської гуманітарної організації “Людина в біді” спільно з ГО “Агенція міських ініціатив” та за підтримки Європейського Союзу (ECHO).

Заявки прийматимуть до кінця серпня 2022 року.

Що потрібно, щоб зареєструватися на Програму грошової допомоги?

Оригінали паспортів та індивідуальних податкових номерів усіх членів сім’ї, що живуть одним домогосподарством.

Як пройти реєстрацію?

Реєстрацію проводять оператори-волонтери. Процедуру може пройти один член сім’ї й внести дані всієї родини.

Щоб зареєструватися на Програму грошової допомоги представник сім’ї повинен мати оригінали паспортів та індивідуальних податкових номерів усіх членів сім’ї, що живуть одним домогосподарством. Процедуру може пройти один член сім’ї й внести дані всієї родини