Новини

Епідпоріг по грипу в Україні вже перевищений

Епідемічний поріг захворюваності на грип перевищено на 1,4%, лабораторно підтверджено 13 летальних випадків від ускладнень грипу з початку епідсезону.

Про це на брифінгу повідомили в Центрі громадського здоров’я .

“ Перевищення досить не значне — 1,4%, але це свідчить лише про те, що епідемічна активність у нас низька, і ситуація не є загрозливою. Циркуляція вірусів грипу лабораторно підтверджена на території всієї України. Переважає вірус типу А H1N1. З початку епідсезону зареєстровано 13 лабораторно підтверджених летальних випадків, в тому числі одна дитина до 4 років”, – зазначили фахівці.

За їх інформацією, летальні випадки були Житомирській, Рівненській, Запорізькій, Тернопільській, Чернігівській областях переважно серед осіб, які мали хронічні захворювання, всі померлі не були вакциновані від грипу. В минулому році кількість померлих від ускладнень грипу становила 60 осіб.

За даними ЦГЗ, на середньому епідемічному рівні активності вірусу грипу знаходяться Тернопільська, Житомирська та Хмельницька області. В інших областях активність грипу на низькому рівні.

З початку епідемічного сезону на грип та ГРВІ перехворіло близько 2,5 млн осіб, що становить 7% від всього населення України. Пік захворюваності очікується наприкінці січня – на початку лютого.