Новини

Дурман замовляв поштою: поліція вилучила у чернігівця наркотичні речовини

Співробітники Чернігівського райуправління поліції та регіонального Управління боротьби з наркозлочинністю викрили 20-річного мешканця Чернігова, який зберігав наркотичні засоби та психотропні речовини.

Під час відпрацювання оперативної інформації поліцейські встановили, що з Одеси до Чернігова прямує поштове відправлення, яке може містити наркотики. Поліцейські затримали одержувача неподалік поштового відділення.

Чернігівець мав при собі вказану посилку. Поліцейські виявили та вилучили у молодика поліетиленовий пакет з кристалоподібною речовиною зеленого кольору, що схожа на солі Alfa PVP.

Підозрюваний пояснив поліцейським, що замовив пакунок з кримінальним «товаром» в одній з соцмереж в Інтернеті.

Під час невідкладного обшуку в оселі чернігівця поліція виявила 6 згортків та 2 поліетиленових пакети з рослинною речовиною, схожою на канабіс, а також засоби для фасування наркотиків та ваги.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Нині тривають заходи зі встановлення каналів надходження наркотичних засобів.

Вилучені речовини поліція направила на проведення експертних досліджень. Після отримання результатів експертиз слідчий планує повідомити зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.