Новини

Доставляють харчі, ліки та пенсії: рятувальники допомагають жителям затоплених сіл на Чернігівщині

Рятувальники Чернігівщини допомагають жителям затоплених населених пунктів, які опинились без належного транспортного сполучення. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Чернігівській області на сторінці у ФБ.

Через підйом рівня води у річці Дніпро в межах Чернігівського району порушено транспортне сполучення з селами Пустинки, Прохорів Михайло-Коцюбинської територіальної громади, смт Радуль та с. Новосілки Ріпкинської територіальної громади, с. Кукарі Любецької територіальної громади. Люди не можуть дістатись до магазинів, поштових відділень тощо.

Читайте також: Зранку рашисти гатили з артилерії по населених пунктах Чернігівщини

Рятувальники Чернігівщини на автомобілі підвищеної прохідності снігоболотохід «Богун» доставляють продукти першої необхідності, ліки та пенсійні виплати до більш вразливих верств населення у смт Радуль та с. Новосілки Ріпкинської територіальної громади. Перевозять людей і човнами.

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, 12-13 квітня рівень води на Дніпрі в межах Чернігівського району зростатиме на 10-30 см за добу. Тож можливе  часткове затоплення окремих населених пунктів водами Дніпра та Сожу.

Можливе також підтоплення територій ряду сіл водами Десни у Корюківському, Чернігівському і Ніжинському районах.

А ось біля Новгород-Сіверського небезпечний період вже минув. За інформацією синоптиків,  пік весняної повені на Десні тут спостерігався 11 квітня з відміткою 604 см над нулем поста. І тепер вода потроху спадає.