Новини

Допомагав рашистам під час окупації: на Чернігівщині судитимуть колаборанта

Мешканця одного із селищ Чернігівщини підозрюють у колабораційній діяльності. Зокрема, що він допомагав російським військовим з постачанням та проживанням. Про це  повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

Читайте також: «Парад» знищеної рашистської техніки на Хрещатику: сім трофеїв привезли з Чернігівщини

За даними слідства, під час окупації збройними силами рф села Рубанка Ніжинського району Чернігівської області обвинувачений добровільно запропонував російським військовослужбовцям використовувати для тимчасового проживання своє помешкання, а також допомагав військовим формуванням рф у пошуку інших матеріальних ресурсів для їх належного функціонування.

Відкрито кримінальна провадження за ч. 4 ст. 111-1 КК України (передача матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора).

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Прокурорами затверджено та скеровано до Прилуцького міськрайонного суду обвинувальний акт стосовно ймовірного колаборанта.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.