Новини

До «Бюджету участі» чернігівці подали 92 проєкти

У Чернігові завершився прийом проєктів цьогорічного «Бюджету участі». На вебплатформі “Громадський проект” зареєстровано 92 проєкти на суму в майже 75,5 мільйонів гривень, повідомила «Новому Чернігову»

Ірина Брусильцева, начальниця відділу звернень громадян Чернігівської міської ради.

Загалом відділ звернень громадян отримав 49 великих та 43 малі проєкти, загальна вартість їхньої реалізації – 75,5 мільйонів гривень. Причому в міській казні на бюджет участі закладено 18 мільйонів, тому конкуренція під час голосування буде чималою.

За напрямками проєкти розподілилися так: Благоустрій – 23 (25%), Спорт та туризм – 16 (17%), Об’єкти комунальної власності територіальної громади м. Чернігова – 12 (13%), Культура та мистецтво – 12 (13%), Освіта – 9 (10%), Соціальний захист – 8 (9%), Охорона здоров’я – 5 (5%), Безпека та громадський порядок – 4 (4% ), Дорожньо-транспортна інфраструктура – 1 (1%), Телекомунікації, зв’язок та інформаційні технології – 1 (1%).

Найближчі 2 місяці в міськраді працюватиме комісія, яка допускатиме (або не допускатиме) проєкти до голосування. Головні принципи незмінні – загальнодоступність, безкоштовність, і якщо проєкт вимагає якого-небудь будівництва, земельна ділянка має належати громаді Чернігова. Голосування проводитиметься в електронному форматі з 15 до 30 вересня.

Проєкти, що наберуть найбільше голосів, будуть реалізовані в 2022 році коштом міського бюджету.