Новини

День літнього сонцестояння: традиції та вірування

21 червня відзначають чи не наймагічніше свято року – День літнього сонцестояння або, як називали цей день наші пращури, День Купала. Сьогодні на нас чекає найдовший день і найкоротша ніч у році.

З наукової точки зору це початок астрономічного літа, а от якщо звернутися до магії, 21 червня – один із найпотужніших днів року, коли можна загадувати найпотаємніші бажання. Наші пращури вірили, що цього дня Сонце входило в обитель Місяця. Це символізує поєднання чоловічого й жіночого начал. Саме тому найкоротша ніч року – можливість знайти особисте щастя.

За традицією дівчата ворожили та закликали кохання за допомогою води і рослин. У тих, хто зібрав цілющу росу й умився нею, був шанс зміцнити своє здоров’я. Коли немає можливості дотримуватися традицій наших пращурів, просто відчиніть вікно та прислухайтесь до звуків ночі. Якщо почуєте пісню цвіркуна, одразу ж загадуйте бажання. Магія та сила природи обов’язково допоможуть їх здійснити.

День літнього сонцестояння, як правило 20 або 21 червня, в залежності від року. Цього року він припав на 21 червня.

Це важлива астрономічна і географічна подія, що відбувається в Сонячній системі.

Цього дня Земля, здійснюючи рух навколо сонця і обертаючись навколо осі, зайняла щодо Сонця таке положення, коли сонячне проміння в Північній півкулі прямовисно “падає” на північний тропік і висвітлює дно найглибших колодязів. Цей день знаменує початок літа в північній півкулі нашої планети та початок зими в південній півкулі.