Новини

ДБР прийшло з обшуками за те, що привіз з Європи прапор честі ПАРЄ Місту-герою Чернігову – Олександр Ломако

Олександр Ломако прокоментував проведення обшуків ДБР у нього в квартирі. Зокрема, у соцмережах він зазначив:

Як і прогнозував, сьогоднішній ранковий обшук немає нічого спільного, ані із законом, ані із здоровим глуздом.

По суті офіційно ДБРівці прийшли з обшуками за те, що привіз з Європи прапор честі ПАРЄ Місту-герою Чернігову. А тепер детальніше.

Чому вломилися ДБРівці? Бо день назад назвав боягуза боягузом, який ховається від відповідальності і боїться дивитися в очі чернігівцям. Бо знає, що трагедія в Драмтеатрі сталася, в тому числі, через його злочинне нехлюйство. От він і пішов скаржитися керівникам з центру.

Привід рядовий: моє відрядження 7-21 травня 2023-го в Німеччину, місто Аахен для підписання угоди про партнерство, а також церемонія вручення Україні в особі Президента Зеленського премії Карла Великого, підписання угоди про партнерство з м. Реймс (Франція), участі в днях Чернігова в Реймсі та отримання Прапору Честі від ПАРЄ (м. Страсбург).

Обшуки готувалися настільки похапцем і за дуже короткий час, навіть без намагання надати їм видимість законності. Дозвіл на обшук традиційно давав Личаківський «по дзвінку все ісполнім» суд Львова. Нагадую, що саме рішенням львівських судів, відсторонено від посади обраного Чернігівського міського голову Владислава Атрошенка.

А тепер, увага, на якій підставі вломилися в мою квартиру ДБРівці.

«В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи Державної прикордонної служби України та її структурних і територіальних підрозділів організовували та сприяли незаконному переправленню вказаних громадян України через державний кордон України». Де я з Чернігівом, а де прикордонники із їх нелегалами та ухилянтами?

Маячня.

Що «цікавило» ДБРрівців? «Вилучення наступних речей: паспорту (паспортів) громадянина України для виїзду за кордон, телефонів… наліпок на багаж, сувенірних виробів, фотографій…, які підтверджують або містять відомості про поїздку за кордон». Тобто прийшли, щоб забрати паспорти, телефони, магнітики на холодильник та наліпки на чемодан.

Тобто …. «до мишей», – йдеться у повідомленні.