Новини

Чотири смуги руху: біля Чернігова відбудували міст через річку Замглай

На автомобільній дорозі Н-27 Чернігів — Мена — Сосниця — Грем’яч відкрили рух мостом через річку Замглай поблизу села Киселівка для легкового та вантажного транспорту.

Про це повідомляє пресслужба Служби автодоріг у Чернігівській області.

Читайте також: Чернігівців попереджають про можливі вибухи

Переправа була зруйнована на початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року, коли ворожі війська впритул підійшли до Чернігова і намагалися прорватися до міста.

У квітні після деокупації області тут було збудовано тимчасовий об’їзд. Згодом, після обстеження та розмінування території, зруйновані конструкції мосту розібрали та почали будівництво нового.

Дорога Н-27 забезпечує транспортний зв’язок між громадами на півночі Чернігівської області, частина з яких була окупована у лютому – березні 2022 року, з Черніговом та рештою території України. Одна тимчасова переправа не могла впоратися з навантаженням від усього транспорту. Агентство відновлення ухвалило рішення про повноцінну відбудову ще до завершення війни для того, аби до мешканців громад могли дістатися вантажівки з гуманітарною допомогою та харчами, безперешкодно могли приїхати ремонтні бригади енергетиків чи рятувальники.

Новий міст зведений з урахуванням сучасних транспортних навантажень. Штучна споруда має 4 смуги руху. Днями тут нанесуть розмітку на проїзній частині.

Інфраструктурні руйнування через російське вторгнення на Чернігівщині — найвищі серед деокупованих областей. Тут було зруйновано 27 штучних споруд. На 20 локаціях забезпечено проїзд шляхом спорудження тимчасових об’їздів.

Зараз Агенство починає повноцінно відбудовувати частину об’єктів найбільшої соціальної важливості. Звісно, за погодженням із військовим керівництвом. Торік було відновлено 2 мости, ще на 2 об’єктах роботи завершуються у березні 2023.