Новини

Чернігівводоканал перевірив воду в Десні та Стрижні: що показали дослідження?

У Чернігові провели лабораторні дослідження заборів проб води в річці Десна та в річці Стрижень. Останніми днями в соціальних мережах активно ширилися дописи щодо забруднення річки Десна, яке відбулося через несанкціоновані скиди в річку Сейм на території рф.

Тому враховуючи важливість питання, КП «Чернігівводоканал» з власної ініціативи дослідило якість води. Підприємство має відповідне лабораторне обладнання.

Дивіться також: Забруднена вода Сейму вже у Десні: чернігівців просять утриматися від купання

За результатами лабораторних досліджень, проведених 28 серпня, гідрохімічні показники річки Десна та річки Стрижень знаходяться в нормі гранично допустимих концентрацій. Загрози життю населення та тварин не виявлено.

Однак у Чернігівводоканалі зазначають, що оскільки це був одиничний аналіз проб води, і пляма забруднення може дійти до міста Чернігова після його відбору, мешканцям міста Чернігова рекомендують утриматись від споживання води з Десни, купання та риболовлі.

КП «Чернігівводоканал» і надалі планує моніторити стан води в річці Десна та річці Стрижень. Відбори проб води проводитимуть зранку і ввечері.