Новини

Чернігівців закликають утриматися від купання в Десні: у чому причина?

Чернігівців просять утриматися від купання в річці Десна. Це пов’язано із забрудненням річки Сейм. Є інформація в ЗМІ, що в курській області зруйновані очисні споруди. На цій території протікає Сейм, води якої впадають  у Десну. Тож є дуже велика загроза, того що ця забруднена вода  може найближчим часом потрапить до Чернігова.

Читайте також: На Десні у Чернігові потонув 19-річний юнак

Про це 27 серпня повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако на загальноміській нараді.

Поки офіційного підтвердження цього немає, але щоб захистити наших містян, прошу терміново КП «Паркова і ринок» встановити на пляжах міста таблички «Купатися заборонено, – зазначив він.

Міська влада звернулася до Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб з проханням провести терміновий аналіз води в Десні та взяти на контроль якість води в річці на час проходження нею викідів стічних вод.

Поки триватиме перевірка, закликаю всіх чернігівців утриматися від купання в річці Десна, тому що це може зашкодити вашому здоров’ю. Обмеження діє на найближчі дні, далі буде залежати від результатів дослідження води, – підкреслив Ломако.

Нагадаємо, з 26 серпня в річці Сейм на території Батуринської громади  заборонили купатися та ловити рибу через погіршення якості води. Зокрема, вода стала чорною та пливе загибла риба.