Новини

Чернігівським сім’ям, загиблих Захисників, нададуть матеріальну допомогу

У Чернігові одноразову матеріальну допомогу отримають 9 сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. Загальна сума виплати — 603 тисячі гривень. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні, 24 лютого.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Читайте також: Через обстріли окупантів прикордонні села на Чернігівщині залишилися без світла

У цьому році таку матеріальну допомогу з бюджету Чернігівської територіальної громади вже отримали 58 осіб на загальну суму понад 3,7 млн грн.

Нагадаємо, у місті діє Програма надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на 2023 рік.

Передбачено, що допомогу від міста зможуть отримати усі сім’ї загиблих чернігівців, які з 2014 року забезпечували оборону України, захищали населення та інтереси держави у зв’язку з російською військовою агресією проти України. Сума виплат — 67 тисяч гривень одному з членів сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України за згодою інших членів родини, що становить 10 мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством станом на 1 січня 2023 року. Або ж ці гроші можуть бути розподілені пропорційно між всіма членами сім’ї загиблого, які мають на це право.

Крім того, Програмою передбачена й виплата разової грошової компенсації за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника загиблим Захисникам і Захисницям України на загальну суму до 20 тисяч гривень, але не більше фактичних витрат.