Новини

Чернігівщина на карантині: очікуємо експрес-тести і закриваємо ринки

Чернігівщина сьогодні очікує експрес-тести для виявлення коронавірусної інфекції. Надійде десь 2 тисячі. Їх пропорційно розподілять між 15-а інфекційними відділеннями, які визначені базовими для лікування хворих з коронавірусом в області.  Про це повідомили на брифінгу в облдержадміністрації.

Окрім цього, вже в найближчі дні в чернігівському лабораторному центрі розпочнуть діагностику підозр методом для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції). Тож, віднині не потрібно буде надсилати зразки до Києва для підтвердження. 600 комплектів тестів для ПЛР вже замовили за рахунок обласного бюджету.

Читати також: Чернігівщина отримала тести для виявлення COVID-19

Наразі в Чернігівській області хворих на COVID-19 не має. Відзавтра в регіоні закривають всі ринки, в тому числі продуктові. Таке рішення прийняла комісія з техногенно-екологічної безпеки, аби уникнути скупчення людей і зменшити ризики поширення хвороби.

Громадський транспорт у Чернігові працюватиме ще 2 дні. Це стосується й автобусів, і тролейбусів. З п’ятниці, 27 березня, у місті курсуватиме транспорт виключно для медиків, працівників комунальних підприємств. Скористатися їм зможуть тільки за спеціальними посвідченнями, повідомив міський голова Владислав Атрошенко.

Нагадаємо, в Україні на коронавірус інфікувалися вже 73 людини. Зафіксовано 3 летальні випадки, 1 хворий одужав.