Новини

Чернігівські ветерани готуються до параду з нагоди Дня Незалежності

У військовому параді  до 30-ї річниці Незалежності України  братимуть участь резервісти.  Чернігівщину на параді представлятимуть понад 2 десятки військовослужбовців запасу. Усі вони брали участь у бойових діях проти російських збройних формувань на Сході країни, повідомляє чернігівський обласний військовий комісаріат.

26 липня учасників параду відправили до однієї із військових частин області.  Тут вони протягом кількох тижнів тренуватимуться і потім долучаться до вишколу всіх учасників параду.

Зауважуємо, що на час проходження зборів за резервістами зберігається робоче місце та середня заробітна платня незалежно від форми власності підприємства. Для безробітних виплачується прожитковий мінімум.

Також на час зборів резервісти стають на речове та продовольче забезпечення.

Цьогоріч до параду у столиці планують залучити 27 парадних розрахунків, загальною чисельністю понад 4000 осіб. Із них 19 парадних розрахунків складатимуть Збройні Сили України, 8 «коробок» – від інших складових сектору безпеки та оборони.

Також до параду залучать близько 250 одиниць озброєння, військової і спеціальної техніки та понад 50 літальних апаратів.