Новини

Чернігівка Тетяна Діденко стала володаркою Всеукраїнської зоозахисної премії

Уперше в Україні відбулася Всеукраїнська зоозахисна премія. Її отримали 20 зоозахисників, які рятують життя тварин в Україні.Про це повідомляє Всеукраїнський гуманістичний рух – UАnimals.

Серед переможців і волонтерка з Чернігова – Тетяна Діденко, керівниця Вереринарно-стерилізаційного центру «Крок до тварин».  Під час обстрілів міста у лютому-березні 2022-го вона врятувала понад 250 тварин. Жінка годувала та лікувала чотирилапих, гасила пожежі після влучання снарядів, захищала приміщення від мародерів.

Читайте також: Близько 50-ти вибухів: росіяни обстріляли прикордонні громади на Чернігівщині

Нагороду також отримала ще одна зооактивістка з ЧернігівщиниДіана Насібова. 11-річна ніжинка рятує безпритульних тварин та прилаштовує їх у родини. Дівчинка збирає гроші на їжу для тварин та їхнє стерилізування, а також на допомогу ЗСУ. Від серпня 2022-го Діані задонатили понад 200 000 грн.

Ініціаторами відзнаки виступили Всеукраїнський гуманістичний рух UAnimals та міжфракційне об’єднання “Гуманна країна”.

UAnimals — всеукраїнський гуманістичний рух. Він існує з 2016 року і пропагує гуманне ставлення до тварин, захищає їх від експлуатації та знущань.

За сім років діяльності рух домігся ухвалення в Україні важливих зоозахисних законів, досягнув заборони експлуатації тварин у цирках близько 30 українських міст. У 2017 році команда UAnimals провела перший Всеукраїнський марш за права тварин, який зібрав понад 5000 людей і став наймасштабнішою зоозахисною подією у Східній Європі.