Новини

Чернігівець зберігав вдома зброю та наркотики

Мешканець Чернігова зберігав удома два пістолети та набої різного калібру, а також наркотичні речовини. Поліція відкрила кримінальне провадження, порушнику загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомили у поліції Чернігівської області, оперативники Чернігівського районного управління поліції отримали інформацію, що 44-річний місцевий мешканець зберігає вдома зброю та набої.

Читайте також: На Чернігівщині затримали злодія, який обікрав храм

 Під час проведення санкціонованого обшуку у чоловіка поліцейські виявили два пістолети з ознаками переробки та два десятки набоїв до стрілецької зброї різного калібру. Також чоловік зберігав рослинну речовину зеленого кольору, схожу на марихуану. Все виявлене правоохоронці вилучили та направили на експертизу. 

 Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. 

 Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Триває досудове розслідування.