Новини

Чернігівець «замінував» кафе на ЗАЗі

Поліція Чернігова затримала чоловіка за неправдиве повідомлення про вибух у кафе в одному з спальних районів міста. Поліцейські помістили «телефонного хулігана» до ізолятора тимчасового тримання.

Повідомляє Поліція Чернігівської області на своїй сторінці у Facebook.

28 вересня близько 22-ї до поліції зателефонував чоловік, який повідомив, що в одному з кафе міста вибухне граната. Більше інформації не надав та кинув слухавку.

На місце події негайно прибули наряди патрульних поліцейських та слідчо-оперативна група поліції. Фахівці вибухотехнічної служби та кінолог із собакою обстежили приміщення кафе та прилеглу до нього територію. Жодних підозрілих чи вибухових предметів поліція не виявила.

Неподалік кафе патрульні розшукали та зупинили 31-річного чернігівця. Поліцейські встановили, що це саме він телефонував з погрозою підірвати кафе.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками), що карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Триває досудове розслідування.