Новини

Чернігівець під час ув’язнення викрав 150 тисяч гривень

Поліцейські Чернігівщини викрили зловмисника, який під час ув’язнення в колонії викрав 150 тисяч гривень з банківських карток громадян

Слідчі поліції Чернігова розплутали схему викрадення грошей, побудовану чернігівцем під час відбуття покарання у колонії. Своїх жертв спритний в’язень знаходив на популярному сайті Інтернет-оголошень.

До поліції надійшло кілька схожих заяв від жителів Чернігова та області. Всі потерпілі під час здійснення Інтернет-покупок втратили гроші зі своїх банківських карток. І хоча суми збитків були різні, потерпілих об’єднувало одне – всі вони мали справу з одним і тим же продавцем.

У підсумку поліцейські встановили, що від імені вигаданої особи діяла група зловмисників. До її складу входить житель Чернігова, який зараз відбуває восьмирічний термін покарання у колонії на Київщині за нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

В колонії провели обшук, в результаті якого поліція вилучила кілька мобільних телефонів і майже два десятки сім-карт.

Перед цим поліція провела обшуки в Києві та Чернігові у спільників ув’язненого. Там слідчі вилучили банківські картки, куди потерпілі перераховували гроші.