ТОП 5

Чернігів закупить швейцарські тролейбуси

Featured Video Play Icon

У Чернігові таки зважилися на закупівлю тролейбусів, що булі у використанні. Найближчими днями профільне Управління міської ради оголосить тендер на придбання техніки. Дозвіл на це сьогодні дав виконком міської ради.

Як зазначалося, наразі є пропозиції від країн ЄС, де можна придбати техніку у прийнятному технічному та естетичному стані з великою економією для міського бюджету. На оновлення рухомого складу ЧТУ в цьому році передбачено 30 мільйонів гривень. Замість 6 нових низькопідлогових тролейбусів, планують закупити 12 європейських вживаних на суму 24 мільйони гривень. А на зекономлені 6 мільйонів проведуть капітальний ремонт головного корпусу та ремонт будівлі цеху планових ремонтів тролейбусного Управління.

На своїй сторінці у ФБ Владислав Атрошенко повідомив – ” Це будуть 18-метрові зчленовані «гармошки» з низькою підлогою. Вони були у використанні в Швейцарії (Женева). Ця країна вважається еталоном експлуатації громадського транспорту в Європі з регулярним поточним ремонтом та вчасною заміною всіх деталей”.